רפורמת המס של טראמפ

>
>
רפורמת המס של טראמפ

לאחר דיונים ממושכים בסנאט ובבית הנבחרים האמריקאי, חתם ביום ה-22 לדצמבר 2017, הנשיא טראמפ על רפורמה מקיפה במיסוי הפדרלי בארה"ב. רפורמת המס הינה המשמעותית ביותר מאז חתם הנשיא רייגן על הרפורמה להפחתת מיסים בארה"ב בשנת 1986. בין היתר, במסגרת הרפורמה נקבעו שיעורי מס קבועים לחברות (Corporations) וכן ניתנו הטבות מס המסייעות לחברות אמריקאיות להשיב לארה"ב רווחים שנצברו ע"י חברות בנות זרות.

רפורמת המס של טראמפ - שטיינמץ עמינח ושות משרד רואה חשבון

השלכות מיסוי עיקריות עבור יחידים בעלי אזרחות אמריקאית המתגוררים בישראל לשנת המס 2018:

  • הקטנת שיעורי המס בארה"ב - המס השולי הפדרלי המירבי ליחידים הינו 37%.
  • הכפלת זיכוי מס עבור ילדים אזרחי ארה"ב עד גיל 17 עד $2,000 לכל ילד נתמך בכפוף למבחני הכנסה. מנגד, בוטל הניכוי (פטור) של כ-$4,000 לנפש.
  • בכפוף להעדר חבות במס בארה"ב, יינתן זיכוי כהחזר מס בפועל (מס הכנסה שלילי) של עד $1,400 לילד מתוך הזיכוי של $2,000 דלעיל.
  • שינויים בגובה הניכוי הסטנדרטי (Standard Deduction) עבור יחידים - פטור ממס הכנסה פדרלי על $12,000 ליחיד ו-$24,000 לזוג.
  • שינויים בהתרת ניכויים פרטניים (Itemized Deductions) כחלופה לניכוי הסטנדטי - תשלומי מס למדינות בארה"ב ועיריות וכן ארנונה יוגבלו לניכוי של עד $10,000 בשנה. כמו כן, לא יותרו בניכוי הוצאות מסוימות כגון הוצאות של שכירים והוצאות השקעה כלליות (Investment Expense).
  • יחידים יחוייבו במס רק על 80% מחלקם בהכנסות עסקיות מזכות (QBI) הנובעות מהכנסות שותפויות כגון LLC. ישנן מגבלות להטבת מס זו וכן היא לא חלה על רווחים ממשלחי יד מקצועות מסויימים (רו"ח, עו"ד ועוד). כמו כן, הטבה מס זו מוגבלת בסכום ($157,500 ליחידים ו-$315,000 לזוג).
  • הפסדים עסקיים מועברים משנים קודמות יותרו בניכוי כנגד עד 80% מההכנסות בשנת המס. הפסדים שלא נוצלו בשנת המס יועברו לשנים הבאות (ללא הגבלת שנים) אך לא יותר לקזז הפסדים בשנת המס הנוכחית כנגד הכנסה משנים קודמות.

השלכות מיסוי עיקריות עבור חברות בארה"ב לשנת המס 2018

  • מס החברות הפדרלי בארה"ב הינו מס אחיד בשיעור של 21%. לפני הרפורמה, מס החברות היה הדרגתי ושיעור המס הפדרלי המירבי היה 35%.
  • ניכוי של בין 65%-50% בקבלת דיבידנד בין חברתי בארה"ב.
  • חברות אמריקאיות המחזיקות בחברות ישראליות (נשלטות) יהנו מפטור השתתפות על דיבידנדים מהחברה הישראלית בשיעור של 100%.

השלכות מיסוי עיקריות בנושא מס ירושה ומתנה:

  • תקרת הפטור ממס ירושה לאזרחים אמריקאים (גם אם מתגוררים בישראל) הוכפלה ועומדת כרגע על 11 מיליון דולר ליחיד ו-22 מיליון דולר לזוג.
  • אין שינוי בתקרת הפטור ממס ירושה ומתנה לאזרחים זרים (Non-Resident) והתקרה עומדת על $60,000. אזרחים זרים נדרשים לדווח רק על נכסים בארה"ב (US Situs).
  • הפטור מדיווח לאזרחים אמריקאים על מתנה עד סכום של $15,000 בשנה ליחיד נותר ללא שינוי. 

עדכון חשוב הנוגע לשנת המס 2017:

כחלק מהמעבר של המיסוי בארה"ב ממיסוי גלובלי למיסוי טריטוריאלי, יוטל מס מעבר (Transition Tax) חד פעמי בשנת 2017 על אזרחים אמריקאים (וכן חברות אמריקאיות) המחזיקים בחברות זרות (כולל חברות ישראליות) בגין הרווחים הצבורים בחברות הזרות. מס זה יחול על בעלי אזרחות אמריקאית המחזיקים בלפחות 10% מהחברה הזרה אשר נשלטת בידי בעלי מניות אמריקאים (CFC). שיעור המס הינו 15.5% כנגד מזומנים ו- 8% כנגד שאר הנכסים.

אנו במחלקת מיסוי אמריקאי בפירמת UHY שטיינמץ עמינח ושות' עומדים לרשותכם בכל שאלה בנוגע להשלכות רפורמת המס בארה"ב. רואי החשבון במשרדינו בקיאים ומעודכנים בשינויים האחרונים ובעלי ניסיון רב בתכנון מס אמריקאי וישראלי וישמחו להיפגש ולבחון את האפשרות הנכונה ביותר עבורכם.

מלאו פרטים לחזרו או חייגו אלינו,

נשמח לעמוד לשירותכם

להרשמה לניוזלטר