בעקבות רפורמת המס של הנשיא טראמפ, אנו מקבלים פניות רבות מלקוחות המבקשים לבצע פתיחת חברה בארה"ב. אין ספק שהיום לישראלים קל יותר לפתוח עסק בארה"ב מאשר אי פעם. אם זאת, חשוב לזכור כי אמנם פתיחת חברות ורישומן לפעילות בארה"ב מתבצעות ע"י המדינות בארה"ב ולא ברמה הפדראלית, אך על החברה מוטלת החובה לדווח על הכנסותיה בכל שנה לרשויות המס הפדרליות ובמקרים רבים גם לרשויות המדינה בה התאגדה החברה ו/או מתבצעת הפעילות העסקית.
בין אם המטרה היא פתיחת עסק בארה"ב או חברה, מדובר בצעד חשוב,אשר כדי לעשות זאת נכון ובטוח, יש להכיר היטב את חוקי המס בארה"ב הן ברמה הפדראלית והן ברמת המדינה. לחוקים אלו חשיבות עליונה, בין היתר, בבחירת המדינה בה תירשם החברה. אצלנו במשרדי, שטיינמץ עמינח ושות' - משרד רואי חשבון, נסייע לכם בכל התהליך של פתיחת עסק או חברה בארה"ב, כולל ייעוץ והדרכה. בכל מקרה, לפני שניגשים לפתיחת כל עסק בארה"ב, כדאי לדעת כמה דברים לפני.
כמה עולה לפתוח חברה בארה"ב?
עלות הקמת חברה בארה"ב משתנה ממדינה למדינה בנוסף, מדיניות מיסוי חברות בארה"ב גם משתנה בהתאם למדינה. מדינות רבות בארה"ב מחייבות הגשת דוחות מס אמריקאים שנתיים על מנת לשמור על החברה פעילה, ומאידך, ישנן מדינות, בהן לא חלה חובת דיווח לרשויות המס, אלא רק ברמה הפדראלית בלבד.
סוגי החברות שניתן לפתוח בארה"ב
חברות אמריקאיות מתחלקות לשני סוגים: תאגיד(Corporation) וחברה בע"מ (LLC)
תאגיד (Corporation)
תאגיד ככלל מדווח על הכנסותיו בדוח של החברה (טופס 1120) ושיעור המס על רווחי התאגיד ברמה הפדרלית הינו 21% (לפני הרפורמה של טראמפ שיעור המס היה הדרגתי עד לשיעור של 35%). כמו כן, באם יש לחברה פעילות עסקית בארה"ב, החברה תדרש לדווח בד"כ על הכנסותיה למדינות ותתכן גם חבות מס נוספת עקב כך.
לחילופין, תאגיד אמריקאי יכול לבחור להחשב כ S-Corporation לצרכי מס (חברה שקופה) ולהעביר את הכנסות התאגיד לבעלי המניות אשר יחוייבו במס הכנסה בהתקיים מספר תנאים מצטברים:
- בעלי המניות מורכבים מ: יחידים, נאמנויות מסויימות או עזבונות
- אין יותר מ-100 בעלי מניות
- יש רק סוג אחד של מניות
- התאגיד לא מהווה מוסד פיננסי, ביטוח או חברת מכירות בינלאומית.
לצורך כך, על התאגיד להגיש את בחירתו להחשב כ- S-Corporation ל-IRS ולדווח לרשויות המס בארה"ב בתום שנת המס על הכנסות החברה בטופס S1120 אך היא לא נושאת בחבות המס. מנגד, בעלי המניות של תאגיד מסוג זה נדרשים לדווח על הכנסותיהם היחסיות מהכנסות התאגיד ולשלם מיסים לרשויות בארה"ב בהתאם לשיעורי המס שלהם בדוחות האישיים. עקב התנאים שצויינו לעיל, חברות ציבוריות בארה"ב אינן יכולות להחשב כ S-Corporation.
חברה בע"מ מסוג Limited Liability Company) LLC)
LLC הינה חברה בע"מ בדומה לחברה בישראל אך היא לא מנפיקה מניות ובעלי החברה נקראים חברים (Members). הקמת חברת LLC הינה ברמת המדינה בדומה לתאגידים. ה-LLC מאפשרת לבחור בדיווח כמו תאגיד רגיל או S Corporation (כמבואר לעיל) ולחילופין היא מאפשרת לדווח על הכנסות החברה כמו שותפות (בהנחה שיש יותר מבעלים אחד) או כיישות שלא קיימת לצרכי מס (Disregarded Entity).
כאשר ישנו בעלים אחד בלבד בחברה. דיווח על הכנסות ה-LLC כשותפות די דומה לדיווח על S-Corporation אך לא צריך שיתקיימו התנאים הנדרשים מ-S- Corporation בכדי לדווח כשותפות. כל שנדרש בכדי לדווח דוח שותפות (טופס 1065) הינו שה-LLC מוחזקת ע"י יותר מאדם אחד או יישות אחת.
כאשר מוגש דוח שותפות, החיוב במס אינו מוטל על השותפות אלא על בעלי החברה שמדווחים על ההכנסה היחסית שלהם מהשותפות בדוח המס האישי שלהם לאחר הגשת דוחות השותפות ומחוייבים במס לפי שיעורי המס השולי שלהם.
פתיחת חברה בארה"ב בצורה בטוחה
פתיחת חברה בארה"ב כמו פתיחת עסק בארה"ב צריכה להיעשות עם רו"ח אמריקאי המכיר את חוקי המס הפדרליים והמדינתיים. , לצוות רואי החשבון של מחלקת מיסוי אמריקאי בפירמת שטיינמץ עמינח ושות' ניסיון רב בתכנון ובליווי של חברות חדשות בארה"ב. אנו נעזור לכם:
- לבחור בסוג החברה האמריקאית המתאימה ביותר עבורכם
- לבחור באיזה מדינה מומלץ יהיה לפתוח את העסק או החברה
בנוסף נספק ייעוץ על הליך הקמת החברה וחוקי המיסוי השונים ממדינה למדינה - ישנן מדינות בהם המיסוי גבוה באופן יחסי למדינות אחרות, כמו כן, ישנן מדינות בהן אין כלל מיסוי חברות.
תהליך פתיחת חברה בארה"ב אצל שטיינמיץ עמינח ושות' - משרד רואי חשבון:
תהליך פתיחת עסק בארה"ב או חברה כרוך ב -4 שלבים עיקריים:
- אנו נשלח אליך טופס בקשה לפתיחת עסק בארה"ב אותו תמלא ותחזיר אלינו.
- לאחר קבלת הטופס, נטפל בפתיחת החברה מול הגופים הרלבנטים.
- החברה תוקם לאחר מספר ימים, תלוי במדינה בה תפתח.
- מספר זיהוי אמריקאי לחברה (EIN) יתקבל לאחר כשבועיים.
שימו לב כי תחילה, אנו שולחים לכם שאלון בו יש למלא פרטים אישיים של בעלי החברה ושל החברה אותה אתם פותחים.
אנו נשמח לסייע לכם בתכנון המס המיטבי עבורכם וכן ללוות אותכם בתהליך של פתיחת עסק בארה"ב.
מוזמנים לפגישת ייעוץ, ללא תשלום, עם רו"ח אמריקאי ולבחון את האפשרות הטובה והנכונה ביותר עבורכם.
שאלות נפוצות ותשובותיהן בנושא פתיחת חברה בארה"ב
פתיחת חברה בארה"ב מאפשרת גישה לשוק הגדול בעולם, מוניטין גבוה יותר, קלות בפיתוח קשרים עסקיים, והזדמנויות לקבל מימון. לעיתים חבות המס בארה"ב תהיה קטנה יותר, לדוגמא שיעור המס המוטל על חברת LLC בארה"ב עומד על 21% בעוד שמס חברות לחברה בע"מ בישראל עומד על 23% (נכון ל12/24), יש להיוועץ עם רו"ח מומחה למיסוי אמריקאי.
ישנם סוגים רבים של התאגדויות בארה"ב כאשר העיקריים שבהם:
LLC (Limited Liability Company): חברה עם אחריות מוגבלת וגמישות בניהול המיסים, ולרוב הרווחים של החברה מועברים ישירות לבעלי החברה, שמדווחים עליהם בדוחות האישיים שלהם..
C-Corporation: התאגדות דומה לחברה בע"מ אשר מתאימה לעסקים גדולים יותר עם בעלי מניות רבים ואשר אחראית לשלם את המיסים על הרווחים של עצמה.
כן, ניתן לפתוח חברה בארה"ב ללא צורך להיות תושב או אזרח, אך ייתכן שיהיה צורך בשירותים של נציג מקומי.
המסמכים כוללים תקנון חברה (Articles of Organization/Articles of Incorporation), טופס EIN להקצאת מספר מזהה פדרלי, ולעיתים רישוי נוסף בהתאם למדינה ולתחום הפעילות.
המדינות הפופולריות ביותר הן דלאוור, נבאדה וויומינג בשל יתרונות מסוימים כמו מס מופחת ופשטות רגולטורית אך כל מקרה לגופו ויש להיוועץ עם רו"ח מומחה במיסוי אמריקאי (כולל ברמה הפדראלית).
התהליך משתנה ממדינה למדינה, אך בדרך כלל לוקח בין כמה ימים לשבועיים.
כן, יש לדווח לרשות המסים הפדרלית (IRS) ולרשויות המס במדינה שבה החברה רשומה.
חברות חייבות להגיש דוחות מס שנתיים ולעמוד בדרישות דיווח נוספות.
כן, חשבון בנק עסקי בארה"ב חיוני לניהול כספי תקין, לקבלת תשלומים מקומיים ובינלאומיים ולשמירה על מוניטין עסקי.
העלויות כוללות אגרות רישום, שכר טרחה עבור ייעוץ מקצועי (כמו עורך דין ורואה חשבון), ולעיתים עלויות נוספות כמו רישיון עסק או כתובת רשמית.
כן, חברות רבות נרשמות בארה"ב לצורך מסחר אלקטרוני בלבד, כולל חברות בתחום ה-E-commerce או שירותים דיגיטליים.
אולי יעניין אתכם גם: טופס W-8BEN-E | חוק ה- FATCA | מס חברות בארה"ב
דף הבית » מיסוי אמריקאי - U.S taxation » פתיחת חברה בארה"ב וסוגי החברות