מס הכנסה מופחת - עצמאי הפועל לבדו ישלם מס הכנסה שולי לפי מדרגות המס, בהתאם לגובה הכנסתו. המס השולי המירבי עבור העצמאי הוא 50% (כולל מס יסף). המס על החברה בע"מ נמוך יותר והוא עומד כיום על שיעור 23% ( משתנה מעת לעת אך ממסים תמיד לפי שיעור מס קבוע המעודכן למועד/לתקופת הפקת ההכנסה, כלומר אין מס שולי/מדרגות מס במיסוי חברות). בשלב הזה כאשר משולם מס חברות, הכסף/הרווחים עדיין בבעלות החברה, ואם בעל המניות מחליט למשוך אליו את הכסף לשימושו הפרטי, יהיה אירוע מס נוסף (מס על דיבידנד). בעל מניות לא מהותי משלם 25% מס על משיכת דיבידנד ובעל מניות מהותי משלם 30% מס (ללא מס יסף). שני אירועי המס בחברה ואצל בעל המניות כשמחליט למשוך אליו את הרווחים, מכונים מיסוי דו-שלבי. היתרון של חברה בע"מ הוא היכולת לא לחלק דיבידנד, וכך אפשר למנף את הרווחים הצבורים לחברה לצורך מימון השקעות או הרחבת פעילות.
אפשרות לחיסכון בתשלומי ביטוח לאומי - בעלי חברה בע"מ יחויב בדמי ביטוח לאומי רק על המשכורת שהוא מושך מהחברה. משיכת יתרת הרווחים של החברה בתור דיבידנד פטורה מביטוח לאומי.
שיעורי מס לטובת החברה בע"מ - חברה שלא מחלקת רווחים מחזיקה ביתרון מסוים בכל הקשור לחבות במס, מהכנסה שנתית חייבת בגובה כ-300 אלף ש"ח. חברה שמחלקת רווחים תיהנה מיתרון בחבות במס החל מהכנסה של כ-800 אלף ש"ח בשנה.
אפשרות לחלק רווחים לחברות המחזיקות בחברה בע"מ - אם החברה שהוקמה מוחזקת על ידי חברת אם או כמה חברות, קיימת אפשרות לחלק רווחים כדיבידנד לחברות המחזיקות בה, וזאת ללא חבות במס, וכל עוד מדובר בחברות ישראליות.
המשך קיום החברה גם בפטירת אחד מבעלי המניות - בשותפות, שנחשבת לתלויה ישירות בבעליה והכנסותיה מושקפות אליהם, במקרה של פטירה חו"ח או פשיטת רגל, היא עלולה להתפרק. בחברה בע"מ, אם אחד מבעלי המניות הולך לעולמו או מוכרז כפושט רגל, החברה ממשיכה להתקיים.
מסר של יוקרה והערכה בסביבה העסקית - לא תמיד כדאי לבחור בהקמת חברה בע"מ מבחינה כלכלית או משפטית- דווקא מבחינה משפטית יש יתרון לחברה כי היא מהווה הגנה משפטית בהיותה ישות נפרדת. עם זאת, רבים בוחרים בכך בכל זאת, מכיוון שהמעמד של חברה בע"מ משדר לסביבה העסקית פרופיל עסק גבוה ומהווה מעין 'תו איכות' בלתי פורמלי.
יתרון של בקרה פנימית – מכיוון שחברה מחויבת בהנהלת חשבונות כפולה, אז מבוצעת בקרה פנימית וכך לדוגמה לא מפספסים רישום הוצאות כי מבצעים התאמת בנקים והכל חייב להתאזן וכיוצא בזה.