כל חברה חייבת בהגשת דוח שנתי לרשם החברות. הדוח כולל פרטים טכניים לגבי זהות בעלי המניות, פרטי המניות ואופן חלוקתן בין בעלי המניות ופרטי הדירקטורים. בשנים עברו רשם החברות לא הקפיד על הגשת הדוח ולכן למיטב ידיעתנו רוב החברות בארץ לא הקפידו על הגשתו. בשנת 2010 בוצע תיקון בחוק החברות שבמסגרתו הורחבו מהותית הסנקציות שהרשם רשאי לנקוט במקרה של אי הגשת דוח שנתי.
בנוסף לסנקציה של הטלת קנס אישי על הדירקטורים בחברה בסכום משמעותי נקבע שבגין הפרת חובות הדיווח, תיחשב החברה כ"חברה מפרה" והרשם רשאי בשל כך שלא לרשום שעבודים ומשכונות על שם החברה, לא לבצע שינוי בחברה ואפילו לסרב לרשום חברה חדשה שבעל המניות בה הוא בעל מניות בחברה מפרה. הסנקציות האמורות יוחלו גם במקרה והחברה לא שילמה את האגרות השנתיות. משרד רשם החברות החל להעביר חובות אגרה לגבייה באמצעות המרכז לגביית קנסות. גביית חוב על ידי המרכז לגביית קנסות כוללת אפשרות לגביה מנהלית, בין היתר בדרך של הטלת עיקולים וכרוכה בחיוב הוצאות הגבייה.
לאור האמור ושינוי הגישה של רשם החברות, למרות שאין זה מתחום פעילותו או מקצועיותו של רואה החשבון, משרדנו כשירות ללקוחות מכין דוחות שנתיים לרשם על מנת להסיר את הליקוי. הדוח צריך להיחתם מקורית על ידי מנהל החברה (לקוחות שחתמו על טופס המאפשר למשרד לדווח עבורם באופן מקוון אינם צריכים לחתום שוב) ולהישלח בחזרה אלינו ובשונה מהעבר, גם רואה חשבון רשאי לאשר את הדוח ואין צורך בחתימתו של עורך דין.
במקביל, נזכיר שעל מנת להימנע מסיווג כ"חברה מפרה" יש לדאוג לתשלום חובות האגרה השנתית. בהקשר הזה יש לשים לב שחברה שאינה פעילה כבר רשאית לבצע הליך של פירוק מרצון ובמסגרת זאת לקבל גם פטור מחובות האגרה לתקופה שבה לא הייתה פעילה. הליך כזה יש לבצע באמצעות עו"ד ולא דרך משרדנו. משרדנו יכול להמליץ על עורכי הדין היודעים כיצד לבצע פירוק מרצון בעלויות נמוכות יחסית למחיר השוק.
לתשלום באתר רשם החברות: לחץ כאן
משרד רואי חשבון שטיינמץ עמינח ושות' עומד לרשותכם בכל שאלה נוספת בנדון.