"אחת הבעיות היא, שאם בעל עסק נתפס באי רישום תקבולים וחשבונות, הדבר עלול להיגרר לפסילת ספרים שלמים, וחובת ההוכחה והמצאת המסמכים עוברת מהרשות לבעל העסק", מציין טל. אם במצב רגיל, רשות המיסים רוצה להגדיל שומה לבעל עסק, חובת ההוכחה מוטלת עליה. רו"ח מושיק טל מציין, כי בעקבות הפשיטה של רשות המיסים, המקרה הוא הפוך: "במצב שבו בעל עסק לא רושם תקבול מסוים ונתפס, רשות המיסים קובעת בעצמה את השומה כשומה כלכלית גבוהה - וחובת ההוכחה לשומה נמוכה יותר, מוטלת על בעל העסק".
חשוב לשים לב כי רשות המיסים לא מתרכזת רק בסוחרים קטנים או עסקים בשווקים. "בעקבות חוק הטיפים שנכנס לתוקף בתחילת 2019, רשות המיסים הרחיבה את האזורים והתחומים בהם היא מבצעת ביקורות. מסעדות ובתי קפה נבדקים בתדירות גבוהה כדי לבדוק האם בעלי העסקים הללו מיישמים את המדיניות החדשה, ואוכפים את החוק החדש", מדגיש רו"ח טל. מנגד, ישנם עסקים הזכאים להקלות, כמו ספירת קופה בסוף יום העסקים ורישום הכנסות (דוכנים).
"ההמלצה שלי היא: מי שלא רוצה שיפסלו לו ספרים, עליו להתייעץ עם רואה חשבון מוסמך ומקצועי, ולהגיש השגה לרשות המיסים. אם ההשגה לא תוגש לפי הדרישות והכללים, פסילת הספרים עלולה להפוך להיות חלוטה ללא אפשרות לשינוי".
רואה חשבון מושיק טל הינו שותף במשרד רואי החשבון שטיינמץ עמינח, והוא מרצה לחשבונאות במרכז הבינתחומי הרצליה.